De tror att jag har Schizofreni och inte Bipolär. Ändå vill de inte utreda mig trots att medicinerna och hela mitt framtida liv hänger på vilken behandling jag får, då det är HELT olika mediciner/vård för dessa två enskilda diagnoser. Det vill säga om jag någonsin ens kommer LEVA ett bra liv, eller helt enkelt gå under. Mitt liv styrs av mina demoner, röster och personligheter. Det hänger på liv och död här - men den enda som vet om det är jag själv, och min röst väger mindre än de som bestämmer över något som ska vara MITT liv!

Att Sveriges nya prinsessa fick dopgåvor för flera tusen kronor av regeringen är för mig helt obegripligt när psykiatrin brister, och psykisk sjukdom är en av de största folksjukdomarna i samhället idag! Inte mindre än 1 av 4 personer lider av någon typ av psykisk ohälsa!

Kommunen betalade för platsen på behandlingshemmet men inte för behandlingen...

HUR TÄNKER DE EGENTLIGEN?!

Alla tycker att det är fel. Det finns inte många som tycker att psykiatrin är okej, tillräcklig eller ens GODTAGBAR! Ändå agerar ingen.

De säger att jorden har levt halva sitt liv. Men om människans släkte kommer följa med är faktiskt inte helt säkert. Allt fler dör av samhällets orättvisor!

Det räcker inte med att säga att det behövs en förändring. Det måste ske en förändring också! Mindre pengar till ytligheter och mer till vården - det är trots allt psyket som får människan att ens fungera! Utan en frisk hjärna, kan inte kroppen fungera. Inte ens om man har 2000 sagoböcker. Eller en ny motorväg. Inte ens om man har en ny elekronikpryl! (Otroligt va? Materiella saker löser ju ALLT!...)

Att fler och fler insjuknar är inte ett frågetecken som alla hela tiden bölar om.
"Allt fler ungdomar blir skoltrötta!"
"Allt fler sjukskriver sig för att de gått in i väggen!"
"Statistiken för självmord ökar!"
"Hälsan sjunker!"
"Vaaad beror det på???"

Jag är inte Einstein, men jag begriper att det beror på pengar och prioriteringar. Under mötet idag (hade ett möte med kommunen och chef för behandlinghemmet), fick jag reda på att de inte betalat för behandlingen, inte talat om exakt vad detta är för ställe "är detta ett gruppboende eller behandlingshem?", de hade inget svar alls. Om jag lyckats fatta rätt så är det inget av det.

Hur som helst så sitter jag här och känner mig helt jävla sviken. Sviken av de som hela tiden gett mig ett hopp för att sedan släcka det igen. Och så blir det gång på gång.

"Åh, ÄNTLIGEN får jag hjälp!"
och några veckor senare:
"Skit samma.."

Tänker de som bestämmer i samhället efter lite grann så är det ingen gåta varför människor mår dåligt. Tänker de efter så är det bättre att försöka satsa på människors hälsa på jorden istället för att utforska liv på mars eller fundera efter slutet av oändligheten.

Om politiker och chefer inte kan komma på det själva (att hela skiten handlar om hur pengar används) så börjar jag bli orolig för dem istället. Och i så fall är det inte heller nödvändigt att forska om rymden eftersom de inte ens har kunskap att avsluta arbetet med att lägga pengar på folks hjärnor istället.

Sök svar på befolkningens överlevnad, eller ge de finare folket saker, leta liv på andra planeter, eller fortsätt utveckla en iPhone 6. Det spelar ingen roll, om de väljer de senare alternativen kommer människosläktet ändå dö ut.

(Prylarna har isåfall inga ägare... Hemskt va?)

Ciao,
Tricia.

Picture
Bild taget under en månadas vistelse på psyk utan framgång. Gråter faktiskt på riktigt på bilden...
mamsi
10/8/2012 03:13:17 am

VI GER INTE UPP.. DU HAR VUNNIT.. Du kommer att träffa läkare på boendet och på öppenvård på Tidahom.. Jag ger inte upp. Detär många som har det så inompsykiatri och det ska vi ändra på med "Vårt bok" som vi pratar om.. Vi kämpar för rättvisa inom psykiatri o vi kommer att vinna.. Pussar..

Reply
Tricia
10/8/2012 03:22:21 am

Tack, mamma<3<3 Du är en av anledningarna (den största!) till att jag ens orkar kämpa vidare! Du är mitt stora stöd, och mitt stöd i vått och torrt. Jag skulle inte klara detta utan dig, pappa och Madde (och bonusfamiljen!)!!!

Reply
mamsi
10/8/2012 03:35:58 am

Tricia,DU är friskast av alla.. Dina värderingar är sååå rätt.. Vi människor satsar på helt fel saker i livet.. Jag önskar att många var som du.. Ner på jorden, tar det som betyder något i livet på allvar och inte tvärtom.. DU HAR DEM RÄTTA ATTITYDER,VÄRDERINGAR,OCH VET OM ETIK OCH MORAL.. Något som saknas hos politikerna och myndigheter... När du orkar för att skriva en bok,gör vi det tillsammans DU ÄR MITT STÖD I MIN VARDAG DÄR JAG INSER HUR TACKSAM JAG ÄR SOM HAR FÅTT DEJ I MITT LIV,NÅGON MED DEM HÖGA VÄRDERINGAR OM LIVET. DU ÄR MIN IDOL.. Pusar o kramaroch hjälper andra som har det jobbigt..

Reply
Tricia
10/8/2012 03:58:51 am

Då är vi varandras idoler!!!!

Reply
10/8/2012 03:43:31 am

Ser vad din mamma skriver ,-)Tummen upp!
Hon är en stark kvinna, såsom du är Tricia!
Det är inte lätt att vara sjuk eller må dåligt i ett samhälle som nu.
Då pengar försvinner iväg till ställen där dom inte behövs.
Som du skriver, Mars, prinsessan osv,
Det är öerhört viktigt att människor får må psykiskt bra. Det är så många som går under för att riktig hjälp saknas!
Förvaring är väl ingen hjälp. eller lämna människor ute i samhället åt deras eget öde, sånt gör mig urförbannad!
Det behövs någon som orkar kämpa, som vet hur det är ,hur det känns, att både behöva hjälp och vara familj.
Jag läser din mammas sista mening igen ,-)
Ni är starka tillsammans" Vår bok" jag förstår att ni ska skriva en tillsammans.
Jag säger LYCKA TILL.
Rättvisa inom Psykiatrin är superviktigt!
Jag är säker på att ni kommer att vinna!
Fint foto, men smärtsamt, det ska vända för dig!
STOR KRAM Primrose ,-)

Reply
Tricia
10/8/2012 03:57:11 am

Dina kommentarer berör mig alltid, Primrose! Även om jag inte alltid besvarar dem, så blir jag alldeles varm i hjärtat. Det så svårt att besvara när internetet är helt kaputt. Suck. Men jag tycker att dina kommentarer är så stöttande och värmande, trots att du inte har träffat mig! Du ser mig (tror jag) som den person jag är, mer än de som sett mig mitt framför ögonen någonsin gjort! Jag beundrar dig, och hur du tar dig tid, förstår, har åsikter, tankar och att du också visar dem genom att kommentera!

Ett jättestort tack till dig, Primrose!
Detta inlägg representerar nog alla jag missat, och jag skriver detta över lag. Jag känner mig så taskig när jag inte svarar, men nu vet du varför!

Tack! Du verkar vara en underbar person.
Stor kram Tricia!!!

Reply



Leave a Reply.


© Tricia Johansson 2012 - All kopiering förbjuden!